Google AdWords – Hoe gebruik je Google AdWords om verkeer te genereren

Adverteren op Google

AdWords is een pay-per-click (PPC) advertentiemodel dat Google gebruikt om advertenties bij zoekresultaten te plaatsen. Google noemt dit advertentiemodel hulpmiddelen om in contact te komen met zoekers en om relevante zoekresultaten te leveren.

adverteerders worden aangerekend voor elke “klik” van de adverteerder wanneer een browser een advertentie bezoekt die in gesponsorde zoekresultaten is opgenomen. Adverteerders kunnen kiezen om te adverteren op relevante pagina’s (inhoudsnetwerk) of op zoekresultaten (zoeknetwerk). In het Zoek netwerk, worden site-specifieke advertenties en advertenties die zich richten op een specifiek gebruikerskenmerk (onwetendheid, zoekgeschiedenis, inkomen, geslacht en locatie) naast elkaar getoond in een verticale sectie in de “Gesponsorde Links” sectie, terwijl advertenties die geproduceerd worden door de site van een uitgever naast de zoekresultaten getoond worden, of aan de zijkant van de pagina.

PPC (PayPerClick) advertenties zijn korte zinnen of advertenties die in blauw lettertype rechts in de marge van een zoekresultatenpagina staan. Ze staan meestal buiten de hoofdinhoud. Adverteerders bereiken dit door te bieden op specifieke trefwoordzinnen (of combinaties van trefwoordzinnen) waarnaar gebruikers zoeken wanneer ze op zoek zijn naar de inhoud die door een specifieke site wordt geleverd. Variërend van breed (Algemeen) tot specifiek (Niche), AdWords is een zeer effectieve manier om meer exposure voor uw bedrijf te krijgen.

Google AdWords

Een strategiegids voor Google AdWords

Google AdWords is het advertentieprogramma van Google. Het stelt adverteerders in staat hun advertenties, bekend als AdWords-advertenties, te plaatsen op websites van hun keuze. In dit artikel raden wij een strategische aanpak aan om uw zichtbaarheid met AdWords te maximaliseren.

De meerderheid van de online bedrijfseigenaren gebruiken Google AdWords om verkeer naar hun websites te leiden. In wezen is hun doel om het aantal bezoekers (of “hits” naar hun site) te verhogen als een manier om hun verkoop te verbeteren. In een notendop, bezoekers op uw site is wat u verkocht om te beginnen met, dat wil zeggen, bezoekers die al een “conversie” op uw site. Het is niet noodzakelijk een kritiek element van het doel van AdWords, maar gezien het belang ervan, spreekt het voor zich dat je een goede strategie zou samenstellen, vooral als je veel geld gaat uitgeven. Met behulp van deze strategie, zijn we in staat geweest om consequent positieve resultaten te behalen voor onze klanten in de afgelopen maand.

De strategie om de verantwoordelijkheid op zich te nemen voor het beheer van uw AdWords programma is belangrijk. Het is ook een goed idee om samen te werken met een ervaren en betrouwbare management consultant. Als iemand met ervaring en de kennis en hulpmiddelen om u te helpen bij het gebruik van Google’s service in uw beste voordeel, zult u veel van het trial-and-error proces dat betrokken is bij het opstarten met AdWords verminderen. Niet te vergeten, het stelt u in staat om een stapje terug te doen en iemand anders dan uzelf per ongeluk u te laten leiden door het gevoel van AdWords.

Uitgaan van goed vertrouwen in de efficiëntie van uw AdWords-campagne vereist dat u uw doelgroep door en door kent. Dit betekent ook dat u een budget vaststelt voor de hoeveelheid geld die u elk bereid bent te besteden aan uw campagne om uw doel te bereiken. En, het tijdig monitoren van uw campagne zal ook een vitale rol spelen in het bepalen van succes.

Veel zoekmachines werken op “per klik” bases, waarbij een vermelde advertentie zal worden weergegeven als een zoekresultaat voor de duur dat die site is opgenomen in Google. Met andere woorden, wanneer u uw website registreert op een inhoudsnetwerk site, zal AdWords over het algemeen uw advertentie niet tonen totdat er honderden of duizenden keren op is geklikt. Dit betekent dat je eigenlijk moet betalen voor de plaatsing. Omdat u gebruik maakt van een inhoudsnetwerk, kan het controleren van uw kosten per klik (CPC) moeilijk zijn om te doen. Wanneer u echter uw kosten-per-klik bewaakt, met behulp van de gegevensbewakingsfaciliteit van Google of de demografische scripts op de website van uw inhoudsnetwerk, kunt u de eventuele klikken op uw advertenties bijhouden en vervolgens uw budget dienovereenkomstig aanpassen.

Na het bereiken van een fatsoenlijke CTR (click-through-rate), moet u de prestaties van de advertentie bij te houden. De beste manier om dit te doen is om set-track-o-dance, dat is een gratis service die door de zoekmachine. Als je niet weet wat er gaande is met uw site, het verhogen van de CTR door het te gebruiken op verschillende inhoud netwerk en inhoud product specifieke zoekmachines waarin u uw advertenties direct branding u en uw site titel, enz.

Als u deze tips van Google AdWords Ad Optimizer op de juiste manier gebruikt, kunt u een succesvolle AdWords-campagne bereiken en onderhouden en kunt u een sterk rendement op uw AdWords-investeringen genereren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.