Hoe kiest u de juiste binnenhuisarchitect

Interieurarchitect


Ik hou van hout, natuurlijk, maar dat wist ik al van mijn middelbare schooltijd: Het is niet hoe je het snijdt, maar hoe je het bekijkt waar je van houdt. Ik heb ooit een zware grenen stam in dunne secties gezaagd over twee zichtbare ramen. Het duurde dagen om de zomen en zijstijlen op orde te krijgen en terwijl ik midden in de bouw van een esdoornboom zat, begon ik te denken hoe mooi het zou zijn om iets in vierkanten, ramen, koeling en wanden te laten zagen, alleen voor één kamer.

Mijn keukenploeg en ik, die de hele dag als een team samenwerkten, besteedden lange uren aan het snijden van elk stuk in hanteerbare stukken en het stapelen ervan in één enkele drager. Opnieuw gingen mijn gedachten rond in cirkels met ideeën die ik nu pas begon te zien toen ze door hun DNA werden gedragen. Hier sneed ik een houtblok in wat bij elke snede bijna op eetstokjes leek. Stopte ze in een polymeer en na een paar uur begon mijn glasvezelbureau te ontstaan. Elk van de tientallen kneedbare delen verzachtte het hout en het zag er geweldig uit als een nieuwe attractie voor de vuilnisbak.

Voor de constructie van de planken konden we alleen multiplex gebruiken omdat dat zacht was, en we wilden een sterke structuur voor de planken zelf. We kozen voor gipsplaat van zware kwaliteit, wat uiteindelijk een goede keuze bleek te zijn, omdat het duurzaam is, geen kieren, scheuren of termieten beschadigt en het kan in een weekend of minder worden geïnstalleerd, afhankelijk van de muren (aka gebied dat veel druk moet verdragen). Nogmaals, alles wat echt nodig was, was een paar uur in het weekend, bevestigingsmiddelen en een nietpistool. Ik heb een hoekruimte in de keuken, die ongeveer 2 voet en een 1/2 muur is, veranderd in een eiland. Ik heb een gootsteen en een pannenrek aan het eiland kunnen toevoegen. Ik heb ook de buitenkant geschilderd in een kleur die bij de rest van de keuken past. Het ziet er absoluut prachtig uit. Ik schraapte één of twee keer per jaar de afgebladderde verf van de muren en dat was vervelend en kostte tijd. Ik nam de verfkwast (die bij een verfspuit zat in plaats van een speciale), doopte hem in wat verfverdunner en smeekte met de rand van de kwast om de verf op te laden. Meestal als ik mezelf niet in de muur kon zien, schraapte ik met mijn vinger de ongewenste verf weg van plaatsen op de spaanders.

Blij met handwerk Hoewel ik in de boeken had gelezen hoe je dekken moet schuren, is het iets waar ik nooit veel aandacht aan heb geschonken en ik heb mijn handen een paar keer verbrand & kon niet goed genoeg schuren. Maar goed dat ik voor deze cabine koos…het was me misschien alles waard geweest wat ik verloren had door niet te leren hoe het moest.

Als je zoiets gaat doen, of zelf verbouwingsideeën hebt die iets meer tijd vergen, kost het je een fortuin. Het moeilijkste deel is om genoeg tijd te nemen voor je project. Ik heb een heleboel boeken in een oude kartonnen doos gepropt om verschillende ideeën te verzamelen en ik denk dat ik ze zelf maar een paar keer gestoord heb. Het is tijd om je keuzes te heroverwegen. Je kunt het, je hebt alleen wat hulp nodig bij het bouwen.

Dit geldt vooral wanneer u denkt aan het bouwen van iets dat een soort van betrekking heeft op kunst.Denk twee keer na over het inhuren van een interieurarchitect als u er het geld niet voor hebt. Het is duur, en veel mensen hebben er ook de tijd niet voor. Wees niet bang om fantasierijk te zijn bij het bedenken van ideeën zijn absoluut uw huis. Hoe meer u probeert, hoe meer u zult begrijpen van het inrichten en het leven in huis. Het kiezen van kleuren en verlichting is zo gemakkelijk voor u om te beslissen alleen maar door te kijken naar een kleurencirkel. Zodra u de verfkwast tevoorschijn haalt en de kleuren beginnen te rollen zult u in staat zijn om de effecten meteen te zien. Uw inrichting zal naadloos in elkaar overvloeien en u zult uw bezoekers alles vertellen wat ze moeten weten. Pak je naald en draad, je zult blij zijn dat je het gedaan hebt.

Een paar tips en hints:

Een van de belangrijkste kenmerken hiervan is dat u uw landschapsschets bij u draagt. Je zult moeten weten welke ruimte je moet creëren en welk effect je ervan moet maken. Uw tekening zal u 1-3 kleuren laten zien van hoe u uw materialen moet leggen en rangschikken. Ook zal het u tal van ideeën en visuele voorbeelden die u kunt gebruiken om u te helpen beslissen al het andere.

Maak een plaats voor alles wat u in de kamer wilt en nodig hebt. Deze zullen belangrijk zijn voor de functionaliteit van de kamer. Je kunt ze bewaren in de boekenkast of opbergruimte die er het beste bij past. Je hebt niets aan al je accessoires als je er de ruimte niet voor hebt.

Het gebruik van licht is de sleutel bij het kiezen van de kleur die u wilt gebruiken.

Lees meer:
interieur ontwerper
duurzame meubels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.